dimecres, 23 de desembre del 2009

Bon Nadal a Tothom!!!




VALORACIÓ FINAL

He de reconéixer que quan vam començar aquesta assignatura em vaig colapsar una mica, mai se m'han donat bé els ordinadors i tot, absolutament tot, m'anava molt gran.

Ha estat molt important per mi anar a poc a poc en el desenvolupament de les activitats per poder assumir i païr el seu contingut. La veritat que m'he sorprès de mi mateixa, m'ha encantat mantenir el bloc i he descobert un munt de programes que em seran molt útils actualment i en el futur. Per exemple el JCLIC, crec que tots el vam patir, i molt, perquè no ens anava bé del tot, però un cop fet el projecte és el meu programa predilecte, ja he fet una altra seqüència de jocs per al meu nebot. Aquest programa em resultarà molt pràctic quan treballi amb nens, és una manera molt interessant d'apropar la tecnologia a les aules i d'aprendre dues coses a l'hora, és a dir, al mateix temps que els nens estudien una matèria practiquen amb la tecnologia, això és molt positiu.

L'altre programa que m'ha servit molt és el power point, ja havia fet presentacions amb ell, però no m'hi havia fixat tant en totes les possibilitats que té, la veritat que amb aquest programa he après moltes coses, i és bàsic sintetitzar per fer un bon treball. No em faré fanàtica del programa però sí que l'utilitzaré molt més i amb molta més fluïdesa.

Amb aquesta assignatura m'he adonat de la importància que tenen les TIC a les aules, a més a més això ho vam poder comprovar amb la visita que vam fer la setmana d'activitats extraordinàries a l'escola Joan XXIII.

Pel que fa al bloc, mai n'havia tingut un i ara n'estic orgullosa, t'obliga a mantenir-lo i a la cerca d'informació que pugui interessar a la gent que el visita i, a més a més, et fa ser creatiu. La llàstima és que no li hagui pogut dedicar més temps, però és que el dia només té 24 hores i això sí que no es pot canviar.

Google DOCS

El Google Docs és un programa lliure al qual només pots accedir si prèviament has obert un compte de gmail. Aquest espai permet crear documents de text, fulls de càlcul, programa de presentació... on-line que faciliten un treball col·laboratiu entre els companys que l'estiguin desenvolupant.

Per començar només hem de clickar la opció que volguem de document, un cop obert i creat aquest ja es troba en línia i pot ser modificat per qualsevol dels usuaris que el comparteixen, és molt útil perquè les modificacions canvien al moment, així tenim la certesa que sempre que l'obrim ens apareix el document en la seva ultima actualització.


dimarts, 22 de desembre del 2009

EXPOSICIÓ: LES AULES D'ACOLLIDA

Amb l'Anna Alsina vam decidir fer aquest treball perquè les dues som molt conscients que la multiculturalitat a les aules és una realitat molt present. Totes dues treballem a escoles on es viu la integració des de diferents punts de vista. Les Aules d'Acollida són una gran iniciativa que estan duent a terme cada cop més escoles i que és la porta a una plena integració dels infants nouvinguts.

Aquesta exposició tracta del desenvolupament i les metodologies que s'empren a aquestes aules, i dels sentiments i les emocions dels alumnes que les integren. És molt important que nosaltres, com a futures mestres, en hi fixem molt i hi donem molta importància a aquests sentiments que ens mostren els alumnes, perquè és a partir d'aquí des d'on hem de començar a treballar. L'aula d'acollida és només l'inici i un trànsit a l'aula ordinària on els alumnes realment començarant a tocar les temàtiques de l'itinerari curricular.

El que hem volgut fer entendre amb aquest treball és la importància de la comprensió i del saber escoltar i interpretar el que ens volen transmetre els alumnes extrangers, la tasca del professor és acompanyar-los i guiar-los en aquest procés tan difícil d'adaptació, però és molt important també que sapiguem que el tutor no és l'únic que fa això possible, sinó que necessita dels mateixos alumnes per poder desenvolupar la seva feina.

Per si de cas el vídeo de la presentació no se us obre aquí el podreu mirar.

diumenge, 6 de desembre del 2009

Consells per a la compra de joguines






Penso que aquests consells són molt útils en aquestes dates properes a Nadal.

La gran quantitat de joguines que hi ha al mercat, junt amb les fortes campanyes publicitàries durant les festes de Nadal, fan que la selecció de joguines suposi una difícil elecció pels pares. Les joguines no per més cares són més entretingudes, i el que hem de valorar és que fomentin el desenvolupament intel·lectual, emocional i creatiu de l'infant.

Fer-se algunes preguntes abans, si aconseguim trobar resposta, ens pot ajudar a fer l'elecció:

1.- Serà divertit?
S'han de tenir en compte les necessitats i preferències dels nens i nenes, i no els gustos dels adults. Els destinataris de la joguina han de participar de la seva elecció. Si volem que una joguina tingui èxit, ha de ser propera al món de l'infant. Ens hem de fixar en l'activitat que proposa aquesta joguina, i si el joc serà atractiu i divertit. Si no és així, la joguina serà abandonada i substituïda per altres. Els nens i nenes juguen per divertir-se, no per aprendre.

2.- Continuarà essent divertida?
Moltes vegades els nens i nenes demanen joguines perquè estan de moda, per la publicitat o perquè el tenen els seus amics. Hem de ser els adults els qui valorem si el desig per la joguina és real o momentani.

3.- És segur?
Totes les joguines comercialitzades a la Unió Europea han de complir la normativa. Totes les joguines passen proves d'inflamabilitat, assajos mecànics, anàlisis químiques i elèctriques.

Les joguines destinades a menors de tres anys no haurien de contenir peces petites que l'infant es pugui empassar. En cap cas poden ser o contenir materials que augmentin de grandària en contacte amb la saliva.

Els peluixos han de ser fabricats amb materials resistents al foc. Els ulls, orelles, ornaments, etc. han d'estar subjectes de manera que no es puguin desprendre.

Les joguines químiques han d'indicar la seva possible perillositat, així com les precaucions d'ús. Les elèctriques estan limitades a una tensió màxima de 24 volts.

4.- És o sembla resistent?
Com qualsevol altre producte que adquirim, hem d'exigir que les joguines tinguin una durada acceptable. Les joguines que es trenquen amb facilitat habituen a usar-les de forma descurada i creen hàbits que no afavoreixen el respecte per les coses.

5.- Qui jugarà, el nen o la nena o les joguines?
Les joguines han d'estimular la creativitat, la imaginació, la motricitat, la intel·ligència o qualsevol altre aspecte de la personalitat, i per això és important que permetin al nen/nena un paper actiu en el joc. Els nens i nenes han de ser protagonistes del joc, i no simples espectadors. Són ells els qui han de jugar, no les joguines.

6.- És adequat a la seva edat?
Fixar-nos en l'etiquetatge de la joguina i plantejar-se si la mida és l'adequada perquè l'infant la pugui manipular amb comoditat, si les funcions són adequades a la seva edat, etc. Hi ha joguines per a totes les edats, i una joguina no adequada a l'edat acabarà arraconada immediatament. És obligatori que en l'embolcall hi figuri l'edat recomanada per a qui va destinada la joguina.

7.- Quantes joguines regalarem?
Suficients, que no excessives. No ajudarem els nostres fills i filles comprant-los tot el que demanen, sinó just el que necessiten. És més interessant comprar joguines al llarg de l'any que pas concentrar la compra per Nadal.

8.- Quines joguines té?
Un altre aspecte que hem de tenir en compte és la varietat. No regalem sempre el mateix tipus de joguina; cada joc, cada joguina estimula un aspecte del seu creixement, sigui el d'habilitat manual o de moviment del cos, o intel·lectual, o de col·laboració en els jocs en equip, ja siguin els que estimulen a investigar, a descobrir, a experimentar.

9.- Si el meu fill em demana una nina, l'hi he de comprar?
Les joguines i els jocs no tenen sexe, si un nen ens demana una nina o una nena un camió s'han de regalar amb tota tranquil·litat. De passada contribuïm a eliminar algunes diferenciacions que s'estableixen socialment sobre aquest tema.

10.- Serà necessària l'ajuda d'un adult, i en cas de ser així, disposo de temps?
Hi ha joguines que necessiten de l'ajuda d'adults, per exemple per muntar-les, de res serveix regalar-les als nostres fills si no els podem regalar el més valuós per ells, el nostre temps. Més important que les joguines és el temps que podem dedicar a jugar i divertir-nos amb ells. Un altre aspecte important del joc i les joguines és la possibilitat de ser compartida amb companys i companyes.

Altres recomanacions:
Provar l'ús de la joguina a la mateixa botiga, si és possible en companyia de la mainada a qui va destinada, ja que si ha vist l'anunci a la televisió pot tenir una imatge distorsionada.

No és recomanable comprar en magatzems o botigues esporàdiques que només obren en períodes com el Nadal, ja que podem tenir dificultats en cas de reclamació.

Sempre que sigui possible, adquirir els productes en establiments adherits al Sistema Arbitral de Consum.

Comprovar que continguin les oportunes instruccions d'ús, precaucions, etc.

Demanar factura i guardar sempre el tiquet o comprovants, ja que ens seran indispensables en cas de reclamació.

OMIC (oficina municipal d'informació al consumidor)
Ajuntament de Girona
http://www.girona.cat/omic/cat/pub_joguines.php

dissabte, 5 de desembre del 2009

L'aprenentatge de llengües estrangeres s'avançarà a l'educació infantil



Les escoles de primària que participen en el pla de llengües que va posar en marxa la Generalitat avançaran l'aprenentatge de la llengua estrangera a l'educació infantil, i introduiran la segona llengua estrangera en el cinquè i sisè curs.

Les escoles de primària que participen en el pla de llengües que va posar en marxa la Generalitat avançaran l'aprenentatge de la llengua estrangera a l'educació infantil, i introduiran la segona llengua estrangera en el cinquè i sisè curs, segons va informar ahir el Departament d'Educació en un comunicat. Quant a l'educació secundària, en el pla es preveu que es cursin assignatures no lingüístiques en terceres llengües, així com millorar l'expressió oral dels estudiants a través de l'ampliació de l'àmbit d'ús.

D'altra banda, el nombre de centres d'educació primària, secundària i concertada que disposen de plans per potenciar els estudis de les terceres llengües ha crescut a Catalunya un 23,4% per al curs vinent. Un total de 245 centres iniciaran en el curs 2009/2010 l'aplicació d'un pla propi, un fet que repercutirà en 96.315 alumnes. Amb això, ja són 1.045 els centres que apliquen mesures específiques per tal d'impulsar el coneixement de terceres llengües, que donen cobertura a 372.300 alumnes. L'increment en escoles d'educació primària ha estat del 20% –615 en el curs 2008/2009 i 768 en el 2009/2010–, mentre que en l'educació secundària ha estat del 21,6% –185 en el curs 2008/2009 i 236 en el 2009/2010–. Tots els centres que s'hi han afegit són concertats.

Els projectes es van començar a implantar durant el curs 2004/2005, i es basen a augmentar el temps en què l'alumne està en contacte amb la llengua estrangera, amb la finalitat d'ampliar-ne l'àmbit d'ús i aconseguir que els alumnes l'assimilin com a quotidiana.
Notícia extreta del diari el punt.

dijous, 3 de desembre del 2009

"EL CIRC" (JCLIC)


El JCLIC és un programa que ens permet crear activitats interactives per a els més petits. A través d’aquestes activitats es pretén que els nens aprenguin jugant amb les noves tecnologies.

Nosaltres hem creat un projecte de JCLIC , amb l’aplicació del Jclic author, sobre el circ , destinat a nens de p-4 i p-5 perquè hem pensat que és un tema interessant, proper als nens i que alhora ens permet tenir molts recursos per a poder desenvolupar les activitats.
Hem inclòs activitats com: un trencaclosques que permet al nen desenvolupar la seva agilitat mental a través de l’associació. Activitats de relacionar el so amb les imatges que permeten al nen conèixer els sons que fan els diferents animals del circ, aprendre vocabulari en anglès i sentir una mica com es pronuncien les paraules, encara que, tot i això, hem procurat escollir exemples que els nens coneguin com les parts del cos, la roba o els colors. Un joc del memory que fa que el nen exerciti la memòria, així com també, fa que pugui conèixer els personatges i els animals que hi ha al circ. Una activitat de discriminar les imatges que no pertanyen al món del circ que permet al nen desenvolupar la seva capacitat d’atenció. I per últim hem fet dues activitats més; una de llengua i una de matemàtiques. La de llengua com que estan aprenent a escriure i encara els costa una mica l’hem fet de relacionar una imatge amb la lletra amb la que comença, aquesta tècnica forma part de la electroescriptura. I la de matemàtiques consisteix en relacionar el nombre d’objectes, de persones o d’animals que apareixen amb la imatge que conté el número corresponent a aquests, aquesta és una manera per a fer que els nens comencin a sumar.

Si cliqueu aquest
enllaç podreu fer les activitats del circ!
Laia Rielo Balagueró i Núria Espín Atalaya

Setmana d'activitats extraordinàries

Durant la setmana del 16 al 20 de novembre de 2009 hem estat fent diverses activitats fora de la facultat. Dilluns vam estar a Cerdanyola, al Jardí de cordes; dimarts a la Fundació Miró; dimecres vam anar cadascú per lliure a una biblioteca (a la secció infantil) per esbrinar quines activitats feien; dijous vam visitar l'escola Joan XXIII de l'Hospitalet i divendres vam anar a l'Auditori a veure l'espectacle "Corda i Descorda". Una setmana molt interessant, l'explicació i les conclusions de la qual es troben recollides en aquest vídeo:




Anna Alsina Miralles, Laia Rielo Balagueró i Núria Espín Atalaya

Movie maker + Audacity

Text: MECANOSCRIT DEL SEGON ORÍGEN (Manuel de Pedrolo)

Música: ANGIE (The Rolling Stones)

Per fer aquesta activitat he triat un fragment del "Mecanoscrit del segon orígen" de Manuel de Pedrolo, una novel·la juvenil que segur que molts de vosaltres heu llegit.

Primer he començat per l'Audacity, he gravat la meva veu llegint el text, però la qualitat no és gaire bona perquè ho he fet a través del micròfon de la càmera web del portàtil i hi ha com un so de fons tota l'estona.

Un cop enregistrada la veu li he afegit la música, he escollit "Angie" dels Rolling Stones, he baixat el volum en el moment que volia que entrés la veu i quan s'ha acabat el text l'he tornat a pujar. Després he exportat el projecte com a wav i he creat l'arxiu d'àudio.

Quan ja tenia la primera part feta he buscat imatges que es corresponguessin amb el text al Google Images, he obert el Movie Maker i les he anat col·locant per ordre, perquè tinguessin correspondència amb la veu. Un cop totes al seu lloc he importat l'arxiu d'àudio i he ajustat la música i les imatges i he afegit les transicions de vídeo per crear un efecte diferent entre les diapositives. Un cop acabat he publicat la pel·lícula.

diumenge, 22 de novembre del 2009

El campaniller

Aquest és un treball de Llenguatge musical, havíem de construïr un instrument i fer una recopilació d'imatges amb tot el procés d'elaboració, i un vídeo final on es veiés el resultat, tant visual com auditivament.

Maria Miras Isern i Núria Espín Atalaya

dimecres, 18 de novembre del 2009

L'any dels llibres electrònics



Com veiem en aquest vídeo els llibres electrònics comencen a funcionar, fins i tot ja hi ha editorials preparades per publicar lectures en aquest format.
A les escoles es pretén utilitzar aquest sistema però amb els llibres de text, és una manera de fer que l'alumne pugui escriure i fer exercicis a la mateixa pantalla digital i que, els professors, es descarreguin les activitats realitzades pels alumnes. És una bona iniciativa que permet una educació més evolucionada, però alhora, no es perd l'hàbit tradicional de la lectura?

dijous, 5 de novembre del 2009

L'ús del Power Point a l'educació

Fins fa poc, a les escoles, es feien servir mètodes de presentacions i exposicions de treballs com ara les diapositives, els vídeos o les transparències, això ha canviat amb l'aparició del Power Point. Aquest és un programa de Microsoft que ens permet crear unes presentacions tant a l'hora de fer un treball com a l'hora d'explicar els professors la seva matèria a la classe.

El Power Point no és l'únic programa d'aquestes caracterísitiques, també existeix l'Impress, que és un programa gratuït i de molta qualitat, el Google Docs, també un programa lliure i que ens permet crear presentacions on-line, i l'Slide Share que permet publicar els treballs fets amb el Power Point.

Aquest tipus de programes ténen un seguit d'elements en comú que són indispensables pel seu funcionament, com ara les diapositives (vídeos, textos i imatges), les transicions (els efectes que hi ha entre diapositives), les animacions i les accions.

Un cop preparada la presentació i, des del meu punt de vista, la manera més intel·ligent d'exposar-la és mitjançant diapositives esquemàtiques que permetin als alumnes (és a dir, els espectadors) desenvolupar la informació per ells mateixos. D'aquesta manera evitem que actuin passivament davat la classe i que interactuin entre ells.

GIMP: ACTIVITAT 2

La segona activitat del GIMP que havíem de fer era triar una altra fotografia i fer-hi diverses modificacions i afegir-li efectes, l'Arantxa, molt amablement, m'ha cedit la seva imatge perquè, de les fotos que havia fet a classe, era la més apropiada per a desenvolupar l'activitat (gràcies Arantxa!).



Aquesta imatge
l'he retallat només l'element principal de la fotografia i he deixat tot el fons de color blanc, però quan he descobert que podia posar diferents estampats he triat aquest.





Després he triat diversoes efectes dels que em proporciona el mateix programa i he jugat a anar canviant a veure quin m'agradava més. Finalment he fet un "blanc i negre" i "lienzo".



Aquí el que havíem de fer era agafar la foto i retallar la part que voldriem retocar més endavant, he seleccionat la part que jo volia, l'he ratallat i l'he enganxat com a imatge nova. Després, com a l'activitat número 1, he modificat el tamany per panjar-la al bloc.

GIMP: ACTIVITAT 1

Avui hem conegut el GIMP, és un programa lliure que serveix per treballar amb fotografies, per modificar-les de tamany de color i donar-li efectes diversos.
La primera activitat que hem de fer és agafar una foto de les que hem fet a classe i modificar la seva mida per penjar-la al bloc. La dimensió original de la foto era 3456 píxels d'amplada i 2592 d'alçada, en modificar-la ha quedat amb 350 d'amplada i 263 d'alçada.

Aquesta és la fotografia:

dimarts, 3 de novembre del 2009

RETRAT

A mi em sembla que és bastant alta, tenint en compte que jo mesuro l'alçada de les persones en relació a la meva estatura, té el cabell molt llarg i arrissat de color castany clar i, normalment, el duu recollit amb un monyo per tal que no li vingui a la cara, suposo que aquest pentinat és conseqüència de la seva feina, treballa amb nens d'un any i necessita comoditat.

Té uns ulls molt particulars, com molt exòtics, però, tot i haver parlat bastant amb ella i anar al mateix grup de seminari, la veritat és que no m'he fixat de quin color són. El nas és petit i recte i la boca guarda unes dents ben arrenglerades.

La seva pell és bastant clareta i la cara molt fina, no sé si es maquilla però sempre la veig amb molt bon aspecte. També cuida el seu vestuari, té moltes combinacions possibles que li permeten anar tant a la feina com a la facultat.

Sempre sembla tranquil·la, fins i tot, quan arriba uns minuts tard i perceps un cert nerviosisme, perquè és una noia molt responsable, sense alterar-se va fent la seva pas a pas i mai no diu que li falta temps o que hi ha alguna cosa que se li ha encallat, en general és molt positiva.

Els seus moviments són lents i suaus, com si els tingués ja calculats i així no haver de rectificar. Casi sempre té el somriure a la cara i bones paraules per a tothom, és molt dolça a l'hora de parlar, molt pausada, per això suposo que em transmet aquesta tranquil·litat que deia abans.

Aquesta noia és la Cristina Gómez.

divendres, 30 d’octubre del 2009

BLOCOSFERA

Podem definir la blocosfera com la comunitat de tots els blocs de la xarxa. El blocaire crea un bloc i el manté actualitzat constantment, mostra temes d'interès i hi relaciona links i pàgines web per tal que el visitant del seu bloc tingui tota la informació possible. A partir d'un bloc es poden crear enllaços amb altres blocs de temàtiques similars i així crear una xarxa social en la qual es comparteixen diferents punts de vista i també opinions iguals que ens permeten crear unes relacions i un enriquiment molt divers en el nostre bloc.

Nosaltres, a la classe de gestió hem creat una petita xarxa a partir d'un bloc inicial que hem fet en grup, m'explico, cada grup ha treballat en la creació d'un bloc amb una temàtica diferent, a partir d'aquí hem començat a buscar altres blocs que tractéssin la mateixa temàtica per poder formar enllaços amb els mateixos i destacar els aspectes més interessants de cada un d'aquests blocs.
També hem creat enllaços a altres pàgines d'interès que ens poden donar més informació sobre el tema principal del qual tracta el nostre bloc.

La temàtica que hem escollit pel nostre bloc és la INTEGRACIÓ A LES ESCOLES, per accedir podeu fer clic en aquesta adreça
www.integracioalesescoles.blogspot.com , volem mostrar diferents tipus i metodologies d'integració d'alumnes immigrants a les escoles catalanes mitjançant diferents activitats que plantegen els professors i la direcció dels diferents centres educatius.

Esperem que us agradi el nostre bloc.













dijous, 22 d’octubre del 2009

La cultura lliure

La cultura lliure en termes molt generals és tot aquell material d'àmbit cultural que hi ha a la xarxa del qual se'n pot disposar, existeixen el programari lliure i el convencional. El PROGRAMARI CONVENCIONAL és aquell que no es pot modificar ni distribuir perquè això no ha estat previst pel seu programador, però, en canvi, el PROGRAMARI LLIURE és tot aquell que es pot modificar i redistribuïr i que es pot fer servir amb qualsevol finalitat. La viquipèdia és un bon exemple de cultura lliure.


Quan perlem de programari lliure ens referim a que no s'ha de pagar el permís per fer servir aquell programa, però no pagar aquesta llicència no vol dir que aquest programa deixi de ser comercial, continua sent-ho, però lliure de cparregues.

Hi ha pàgines web destinades a que els usuaris comparteixin informació on-line amb unes condicions d'ús específiques per tal de protegir les seves aportacions, ja siguin textos, fotografies, etc. Un exemple d'aquestes pàgines web és FLICKR, que permet emmagatzemar imatges i compartir fotografies amb la comutitat d'usuaris que l'utilitzen. Per tal de protegir els drets d'aquestes persones va sorgir el CREATIVE COMMOMS, que protegeix les imatges i és de llicència gratuïta. D'aquesta manera, amb el sistema de protecció de les imatges, arribem al punt que si un usuari utilitza qualsevol imatge que estigui protegida haurà de demanar permís al creador de la mateixa posant-se en contacte amb ell.



4 CASOS DE CULTURA LLIURE:

CAS-A: Incorrecte. No pot ser que el professor demani un model concret de calçat als alumnes perquè aquests ténen llibertat a l'hora d'escollir, a més a més que cada família té les seves possibilitats econòmiques i potser aquestes bambes són massa cares, cada cop es fa menys però molta gent aprofita la roba i el calçat del germà o germana gran i, segons el professor, això no ho podrien fer els seus alumnes perquè ell està imposant un model de bambes concret.

CAS-B: Incorrecte. Crec que aquesta opció tampoc és encertada perquè diem als alumnes que han de comentar les fotos al word, els hi estem imposant un programa que no és lliure, els estem condicionant també dient que les fotos les han de buscar al google.

CAS-C: Incorrecte. No tots els alumnes poden disposar de la mateixa versió de power point, és una mica similar al cas A. Pel que fa a les imatges que els alumnes agreguin al treball no hi ha problema perquè, com el cas B, és un treball o uns apunts que està preparat per als alumnes. Però la part que no trobo encertada és la de que tots estiguin obligats a tenir aquella versió 2007.

CAS-D: Correcte. Els alumnes ténen llibertat per escollir les postals que vulguin per dur-les als seus pares.

En els casos A, B i C es veu clarament com no són correctes perquè s'anomenen les marques concretes, en canvi a la D no s'imposa cap marca comercial.


dijous, 15 d’octubre del 2009

AUDACITY

Aquest és un programa que ens permet gravar arxius de so a partir d'un micròfon connectat a l'ordinador i després penjar-lo allà on volguem, per exemple, en aquest bloc.

Hem gravat l'activitat entre tres companyes de classe, per començar havíem d'apretar el REC i parlar pel micròfon, un cop acabat premíem l'STOP. En aquest punt ja teníem la primera veu gravada i, per guardar-la, havíem de prémer FITXER i EXPORTAR com a WAV. Així havíem de fer amb les tres veus i després podíem amplificar o reduïr el so mitjançant el botó EFECTO. Un cop teníem les tres gravacions guardades les recuperàvem a IMPORTAR PROYECTO i podíem començar a treballar amb elles però una a una, per això havíem de silenciar les gravacions que no féssim servir. En aquest moment havíem de retallar les parts de la pista que haguéssin quedat sense veu amb el botó de les tisores i després unir les tres pistes, aquesta unió s'havia de fer prèvia reducció de les mateixes clicant el botó de la lupa i després posar les tres pistes l'una consecutiva de l'altra per sentir les tres com si fossin una de sola. Després d'aquest procés tornem a EXPORTAR COM A WAV.

Per afegir la música de fons havíem d'anar a PROYECTO i després a IMPORTAR AUDIO. Un cop afegida la música modificàvem el volum i ajustàvem la progressió de la mateixa. En aquest moment ho tornem a guardar i ja tenim el nostre arxiu d'àudio.

Però per poder penjar l'àudio, primer vam crear una pàgna web per poder tenir l'adreça URL, això ho vam fer mitjançant el GOOGLE SITES. Un cop creada la pàgina afegim la nostra gravació d'àudio i a través dàquí ja podíem penjar-la al bloc perquè teníem adreça.

En el nostre cas, vam haver de comprimir primer l'arxiu perquè pesava molt, però, un cop fet, si el vols sentir fes clic aquí.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Crítica literària: El Celler

El Celler
Noah Gordon
Roca Editorial, Barcelona 2007
382 pàgines, 21€

Narrativa. La Catalunya de la segona meitat del segle XIX és l’escenari principal on el protagonista Josep Àlvarez ha de superar la difícil i apassionant època que li ha tocat viure, una història humana que conté l’essència de l’obra anterior de l’autor.


El Celler és el títol de la última novel•la de Noah Gordon
(Worcester, Massachusetts), on el protagonista es veu
obligat a fugir al Llenguadoc (França) per circumstàncies
polítiques i on aprèn el procés de l’elaboració del vi gràcies
al viticultor amo de les terres on treballa. Amb la mort del seu
pare decideix tornar a Santa Eulàlia, la seva vila natal, situada
al Penedès, aquí ha de solucionar les traves que el seu germà
Donat li posa per heretar les terres de la família, però la passió d’en Josep és conrear les seves vinyes i treballar en l’elaboració
d’un bon vi.

A través del retrobament amb antics amics, interessants
personatges de la vila i, de la construcció d’un celler, l’autor
ens narra la forma de vida de l’època i remarca com el
protagonista és fruit de la cultura catalana, per fer-ho fa
servir elements històrics com ara la plaga de la fil•loxera.
També fa referència a l’assassinat del general Joan Prim,
on en Josep es veu involucrat involuntàriament com a cap de turc.

Aquesta novel•la ens explica una història de superació
personal d’una manera fluida on, alhora, l’autor s’hi
recrea descrivint les tasques pròpies de la vida al
camp i la duresa que comporta treballar una terra
de la qual has de viure, en definitiva, una interessant
introducció al món de les vinyes i dels vins combinada
amb la visió d’un jove vilatà del Penedès que ens trasllada
amb tendresa la seva experiència. Un personatge enamorat
de la terra que ens encomana la seva passió i que ens
proporciona una humanitat i un sentit del companyerisme
i de la responsabilitat quan, en els moments més difícils de
la Marimar, la veïna vídua, ell es posa a la seva total disposició.
D’aquesta relació d’amistat sorgirà una emocionant història
que ens captivarà fins al final i, tot això, a través de la recreació
d’una vila del Penedès que podria haber estat real en una segona
meitat del segle XIX, fruit d’una exhaustiva documentació de
l’autor en una narració entreteinguda però alhora fácil, a l’abast
de tothom.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

Google Notebook i Delicious




A la classe de gestió del dijous 1 d'octubre vam estar estudiant aquestes dues aplicacions del google, la veritat és que jo no les coneixia, de fet no coneixia cap marcador de pàgines a part del típic "favoritos", i és una eina que em serà molt útil perquè més d'una vegada m'he quedat sense connexió a internet i he perdut totes les pàgines que mirava en aquell moment o, simplement, que sempre mirem el mateix i no tenim necessitat de perdre el temps, cada cop que obrim l'ordinador, d'escriure tota l'adreça web.

Tant el Notebook com el Delicious serveixen per guardar les nostres pàgines d'interès d'una manera molt més segura, ja que les guarda a la xarxa i tu pots disposar d'aquesta informació des de qualsevol ordinador conectat a internet. El Notebook et permet endreçar les notes i organitzar-les al teu parer i el Delicious et permet crear una xarxa social en la qual tu pots compartir les teves pàgines preferides.



Una altra de les característiques d'aquestes dues aplicacions és que pots compartir informació amb qualsevol company, simplement has de tenir la seva adreça. Per això a mi m'ha agradat molt més el Delicious, trobo que és més senzill el seu funcionament i alhora de compartir informació, de fet, em sembla més senzill en general.

Del llibre de text a l'ordinador portàtil


" L'AULA DIGITAL
El Departament d'Educació iniciarà un programa pilot el curs que ve per reconvertir l'actual model d'aula docent en aules digitals. Els llibres de text desapareixeran de les motxilles i se substituiran per continguts digitals que es portaran en un ordinador portàtil personal. El conseller, Ernest Maragall, preveu implantar el nou model educatiu a tot el sistema a partir del curs 2010-2011.


EFE/DDG GIRONA
Els escolars de tot Catalunya deixaran de carregar les pesades motxilles amb els llibres de text i, en el seu lloc, portaran una maleta amb un ordinador portàtil a partir del curs 2010-2011. El Departament d'Educació inicia el curs vinent un pla pilot perquè un centenar de centres d'ensenyament secundari obligatori -onze de les comarques gde Girona- facin un ús intensiu de les tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement i els continguts digitals.
El nou escenari provocarà que les famílies es reorganitzin l'inici del curs escolar. Les habituals llistes de llibres de text desapareixeran i només s'haurà de comprar una única eina de treball. Un ordinador portàtil personal.
El pla pilot s'iniciarà el proper curs 2009-2010 i a partir del curs 2010-2011, un cop feta l'avaluació, es desplegarà en tot el sistema educatiu. No obstant, des del Departament d'Educació van informar que el pla pilot podrà tenir dos ritmes d'implantació. Una opció serà fer efectiu el pas al llibre digital des del primer any. Els docents seguiran la metodologia associada al llibre digital i podran demanar a l'alumnat que presenti a la pissarra digital els seus treballs. Cada alumne disposarà d'un ordinador personal per seguir les classes lectives i fer els exercicis des de casa. "


notícia extreta de: diaridegirona.cat
23 d'abril de 2009

Per veure la notícia sencera fes clic
aquí
He triat aquesta notícia perquè em crida molt l'atenció la velocitat com evoluciona el món de l'educació, realment és un gran avenç que els joves estudiants del nostre país puguin disposar d'un ordinador en el qual estiguin recollides totes les matèries i que no hi hagi necessitat de dur els llibres a les escoles, a part d'una millora i modernització de l'educació és una alternativa ecològica als llibres.
Amb aquest nou sistema d'aprenentatge els alumnes ténen la possibilitat de fer els exercicis a l'ordinador i de mantenir un mitjà de comunicació amb el professor i guanyar en agilitat a l'hora de treballar. Per al professor suposa un nou ventall de recursos didàctics al seu abast i que generen un nou interès en els alumnes.
Sincerament, crec que és una gran iniciativa, però encara hi ha un gran recorregut per arribar a l'èxit total del projecte.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Música dibuixada



El vídeo mostra com a partir de l'expressió musical podem crear activitats dirigides a fomentar l'ús del propi cos per aprendre.

Amb aquesta activitat els/les nens/es entenen un ordre en la pròpia música que ells/es expressen amb diferents símbols, aquests símbols (figures amb les mans, per exemple) cada nen/a l'interpreta d'una manera diferent i el relaciona amb un aspecte diferent, però amb aquest exercici ajudem a que memoritzin i aprenguin.

dimarts, 29 de setembre del 2009

Presentació

Hola a tots, em dic Núria i vinc de Montmeló però no m'agrada la F1 ni les motos. Després de molt donar-hi voltes em vaig decidir a matricular-me a Educació Infantil, jo abans he estudiat la carrera de dret però des del segon any tenia clar que no m'hi volia dedicar. Des dels 13 anys que faig de monitora a Casals d'Estiu i Esplais i vaig pensar que el més assenyat per tenir una feina que m'agradés era dedicar-me a l'educació amb nens petits. És curiós que quan vaig acabar l'institut no fes directament el que sempre m'ha agradat, però sempre estem a temps de rectificar.

Aquests 4 anys espero aprendre moltíssimes coses, sé que no sortiré de la facultat amb tot après, em faltarà encara un recorregut molt llarg que, segurament, no acabarà de tancar-se mai. Un cop sigui mestra no deixaré d'aprendre en tota la vida.

Encara no us conec gaire però estic segura que entre tots treballarem i ens ho passarem molt bé fent-ho. Us desitjo molt bon començament de curs a tots...i a mi també!

Salut!