diumenge, 22 de novembre del 2009

El campaniller

Aquest és un treball de Llenguatge musical, havíem de construïr un instrument i fer una recopilació d'imatges amb tot el procés d'elaboració, i un vídeo final on es veiés el resultat, tant visual com auditivament.

Maria Miras Isern i Núria Espín Atalaya

dimecres, 18 de novembre del 2009

L'any dels llibres electrònics



Com veiem en aquest vídeo els llibres electrònics comencen a funcionar, fins i tot ja hi ha editorials preparades per publicar lectures en aquest format.
A les escoles es pretén utilitzar aquest sistema però amb els llibres de text, és una manera de fer que l'alumne pugui escriure i fer exercicis a la mateixa pantalla digital i que, els professors, es descarreguin les activitats realitzades pels alumnes. És una bona iniciativa que permet una educació més evolucionada, però alhora, no es perd l'hàbit tradicional de la lectura?

dijous, 5 de novembre del 2009

L'ús del Power Point a l'educació

Fins fa poc, a les escoles, es feien servir mètodes de presentacions i exposicions de treballs com ara les diapositives, els vídeos o les transparències, això ha canviat amb l'aparició del Power Point. Aquest és un programa de Microsoft que ens permet crear unes presentacions tant a l'hora de fer un treball com a l'hora d'explicar els professors la seva matèria a la classe.

El Power Point no és l'únic programa d'aquestes caracterísitiques, també existeix l'Impress, que és un programa gratuït i de molta qualitat, el Google Docs, també un programa lliure i que ens permet crear presentacions on-line, i l'Slide Share que permet publicar els treballs fets amb el Power Point.

Aquest tipus de programes ténen un seguit d'elements en comú que són indispensables pel seu funcionament, com ara les diapositives (vídeos, textos i imatges), les transicions (els efectes que hi ha entre diapositives), les animacions i les accions.

Un cop preparada la presentació i, des del meu punt de vista, la manera més intel·ligent d'exposar-la és mitjançant diapositives esquemàtiques que permetin als alumnes (és a dir, els espectadors) desenvolupar la informació per ells mateixos. D'aquesta manera evitem que actuin passivament davat la classe i que interactuin entre ells.

GIMP: ACTIVITAT 2

La segona activitat del GIMP que havíem de fer era triar una altra fotografia i fer-hi diverses modificacions i afegir-li efectes, l'Arantxa, molt amablement, m'ha cedit la seva imatge perquè, de les fotos que havia fet a classe, era la més apropiada per a desenvolupar l'activitat (gràcies Arantxa!).



Aquesta imatge
l'he retallat només l'element principal de la fotografia i he deixat tot el fons de color blanc, però quan he descobert que podia posar diferents estampats he triat aquest.





Després he triat diversoes efectes dels que em proporciona el mateix programa i he jugat a anar canviant a veure quin m'agradava més. Finalment he fet un "blanc i negre" i "lienzo".



Aquí el que havíem de fer era agafar la foto i retallar la part que voldriem retocar més endavant, he seleccionat la part que jo volia, l'he ratallat i l'he enganxat com a imatge nova. Després, com a l'activitat número 1, he modificat el tamany per panjar-la al bloc.

GIMP: ACTIVITAT 1

Avui hem conegut el GIMP, és un programa lliure que serveix per treballar amb fotografies, per modificar-les de tamany de color i donar-li efectes diversos.
La primera activitat que hem de fer és agafar una foto de les que hem fet a classe i modificar la seva mida per penjar-la al bloc. La dimensió original de la foto era 3456 píxels d'amplada i 2592 d'alçada, en modificar-la ha quedat amb 350 d'amplada i 263 d'alçada.

Aquesta és la fotografia:

dimarts, 3 de novembre del 2009

RETRAT

A mi em sembla que és bastant alta, tenint en compte que jo mesuro l'alçada de les persones en relació a la meva estatura, té el cabell molt llarg i arrissat de color castany clar i, normalment, el duu recollit amb un monyo per tal que no li vingui a la cara, suposo que aquest pentinat és conseqüència de la seva feina, treballa amb nens d'un any i necessita comoditat.

Té uns ulls molt particulars, com molt exòtics, però, tot i haver parlat bastant amb ella i anar al mateix grup de seminari, la veritat és que no m'he fixat de quin color són. El nas és petit i recte i la boca guarda unes dents ben arrenglerades.

La seva pell és bastant clareta i la cara molt fina, no sé si es maquilla però sempre la veig amb molt bon aspecte. També cuida el seu vestuari, té moltes combinacions possibles que li permeten anar tant a la feina com a la facultat.

Sempre sembla tranquil·la, fins i tot, quan arriba uns minuts tard i perceps un cert nerviosisme, perquè és una noia molt responsable, sense alterar-se va fent la seva pas a pas i mai no diu que li falta temps o que hi ha alguna cosa que se li ha encallat, en general és molt positiva.

Els seus moviments són lents i suaus, com si els tingués ja calculats i així no haver de rectificar. Casi sempre té el somriure a la cara i bones paraules per a tothom, és molt dolça a l'hora de parlar, molt pausada, per això suposo que em transmet aquesta tranquil·litat que deia abans.

Aquesta noia és la Cristina Gómez.